Velkommen til Semaiskolens blog

Semaiskolen

Så er Semaiskolen på bloggen

Vi har valgt at oprette en blog, dels for at kunne fortælle om vores hverdag, dels for at kunne fortælle om vores faglighed  – og sidst men ikke mindst for at have et fora hvor vi kan fortælle hvordan samfundsudviklingen påvirker Semaiskolen – hermed både børn og voksne.

Hvem er vi?

Semaiskolen er et fondsdrevet socialpædagogisk opholdssted. Når stedet drives af en fond betyder det, at vores drift ikke skal give overskud men blot balancere. Alle ansatte er lønmodtagere, så ingen hos os tjener på anbringelse af børn.Alle ansatte er faguddannet eller under uddannelse.

Hvem bor på Semaiskolen:

Vi er godkendt til at modtage 15 børn fordelt på tre afdelinger. I kraft af vores faglighed og og vores YLS-screening fordeler vi de unge mennesker i vores tre afdelinger i forhold til problemtyngde . De unge der bor hos os har sociale og /eller adfærdsmæssige problemer. Nogle af vores unge er i risiko for at udvikle sig i forhold til kriminalitet og misbrug.

Semaiskolens faglighed

Semaiskolen er altid i udvikling, -alle kan altid udvikle sig. Vi er alle faguddannet  og ud over det pædagogiske fundament har vi sammen bygget ovenpå med uddannelse indenfor miljøterapi (med Lars Rasborg) og vi har desuden ansatte der er uddannet ART instruktører (aggression, replacement training). Desuden laver vi løbende evaluering af vores samarbejde med forældre og anbringende myndigheder.

Vi har gennem fire år været med i et projekt under Socialstyrelsen, hvor vi via et valideret redskab,  YLS-CMI,  har skulle vise de unges problemtyngde og dokumentere de unges risici for at udvikle kriminalitet.

Vi arbejder målrettet i forhold til de unges handleplaner, og beskriver i vores udviklingsrapporter vores pædagogiske og miljøterapeutiske tilgange.

Semaiskolens værdier

Vores værdier er Dannelse via :Åbenhed, Engagement, Rummelighed, Troværdighed  – og som led i vores åbenhed kan du på vores hjemmeside  se vores tilsynsrapporter og få et indgående kendskab til vores sted. Vil du ha et indtryk af vores dagligdag så kig på Semaiskolens Facebookside og  billedserier på Flickr.

kano

Semaiskolen mod nye mål

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s