Der skal mere støtte til specialbørn i folkeskolen

Semaiskolen er en fælles betegnelse for 3 opholdssteder; Enggaardsvej, Stuehuset og Hovedbygningen samt et skoletilbud. På vores interne skole uddanner vi børn og unge til, at klare sig i voksenlivet – også på arbejdsmarkedet. Semaiskolen har stor fokus på rummelighed hos den enkelte, således de får det optimale ud af undervisningen. Men det er også vigtigt, at de unge lærer at arbejde sammen med hinanden.

I den danske folkeskole er der også fokus på rummelighed hvilket skal omfatte specialskolebørn med diagnoser og adfærdsproblemer.

SemaiskolenDette har medført et lovkrav om, at vi på opholdssteder skal have 10 elever for at måtte drive en intern skole. Derfor er der ikke mange interne skoler tilbage. På Semaiskolen har vi fået godkendelse til at fortsætte med et skoletilbud til de unge der ikke kan rummes i en rummelig folkeskole.

For rummeligheden har vist sig, at give nogle problemer for den danske folkeskole og seniorforsker ved SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd har udtalt: ”Det er et problem, at de ikke får støtte. De her elever er blevet bedømt til at være fagligt svage, siden de har været i et specialtilbud. En forklaring kan være, at der mangler ressourcer. Hvis tilbageførte elever skal have mulighed for at følge med, skal de have den støtte, de har brug for. Ellers går hele grundidéen med inklusion tabt.”

Inklusionen kan have stor indflydelse på undervisningen for både de inkluderede men også for deres klassekammerater. En undersøgelse lavet af SFI har vist at over halvdelen af de elever der er blevet inkluderet får støtte i undervisningen. Derfor er der brug for mere støtte til specialskoleelever eller disse unge har brug for et alternativt til undervisningen i en normal klasse. Fx i et skoletilbud som på Semaiskolen. Det er vigtigt, ikke at negligere deres behov for støtte. Eleverne er blevet bedømt til at være fagligt svage, siden de tidligere har været visiteret til et specialtilbud. Derfor har de fortsat brug for støtte, en faglig velkvalificeret støtte som Semaiskolen har stor erfaring med at give sine elever.

Du kan finde mere om Semaiskolen her:

KrakLOS – De Private Sociale TilbudStartvækst

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s