Semaiskolen og den anbragte unges overgang til voksenlivet

Semaiskolen har stor fokus på at hjælpe og forberede den unge til voksenlivet. Forskning viser nemlig, at størstedelen af tidligere anbragte unge har en række vanskeligheder og udfordringer i årene efter anbringelse uden for hjemmet. Det er særligt i forhold til at komme i uddannelse eller varetage et arbejde. Men også at have styr på økonomiske forhold og at opnå en stabil boligsituation.

Semaiskolen arbejder vi konstant med udviklingen hos det anbragte barn. Vi er et udviklingsorienteret opholdssted med fokus på kvalitet og udvikling. Ét af Semaiskolens overordnede mål er at fremme den gode overgang for det anbragte barn til det selvstændige liv som voksen. Vi ønsker at skabe de bedst mulige forudsætninger for udvikling og trivsel for vores børn og unge. Hos Semaiskolen arbejder vi derfor ud fra et grundprincip, hvor det anbragte barn skal styrkes i overgangen til voksenlivet. Her arbejder Semaiskolen med, at det anbragte barn skal styrkes til selve livet, såvel som et liv på et eventuelt arbejdsmarked.

Semaiskolen

For at støtte den unge og skabe en bedre overgang fra anbringelse til selvstændigt voksenliv blev der i 2001 mulighed for at iværksætte støtteforanstaltninger. Dette sker i form af efterværn til tidligere anbragte unge i alderen 18-22 år. Støtten består oftest af forlængelse af døgnophold eller tildeling/opretholdelse af fast kontaktperson.

Ofte oplever vi på Semaiskolen, at de unge glæder sig til at komme ud i egen bolig og blive ”herre i eget liv”. Men evnen til at skabe og bevare et netværk er ikke altid til stede- hvilket ofte kan betyde ensomhed eller en ukritisk holdning til ”venner” og deres besøg for at undgå ensomhed.

Semaiskolen har vi pt. tre unge over 18 år, der selv har valgt at blive boende/være i kontakt med Semaiskolen for at få den nødvendige støtte til at passe skole/job og ha et netværk der holder øje med om alt går godt.

Vil du gerne læse mere? Her kan du hente en evaluering af fire efterværnsinitiativer under efterværnspakken i rapporten ”Anbragte unges overgang til voksenlivet“:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s